Maandag 6 juli: de laatste repetitie voor de zomervakantie

14 juli 2020

6 juli 2020: de laatste repetitieavond voor de zomervakantie: althans volgens onze jaarkalender. De werkelijkheid is, dat we al 4 maanden niet hebben kunnen repeteren als gevolg van de coronacrisis. Langzamerhand worden de regels wat soepeler, ook voor het zingen in de buitenlucht en op grote afstand van elkaar. Dat geeft ons de gelegenheid om op deze “laatste” repetitieavond een nieuw begin te maken. Voor het eerst weer bij elkaar, bij de Ossenbeemd in de openlucht. Heel veel leden maken van de gelegenheid gebruik om elkaar en de dirigent weer te ontmoeten. Onder het genot van een kopje koffie of thee en een lekker stukje vlaai wordt er meteen volop gebuurt. Dat hebben we, naast het zingen zelf de afgelopen maanden enorm moeten missen.

Onder vakkundige leiding van Mario doen wij een eerste poging om weer te zingen. Enkele nummers, die geen pianobegeleiding behoeven en die we uit het hoofd kunnen zingen, brengen ons weer in de stemming als vanouds……Al valt het nog niet mee om, op 1 ½ meter afstand van elkaar meteen de juiste toon te vinden. Na enkele nummers klinkt het toch alweer aardig vertrouwd.

Aan het einde van de avond ontvangt iedereen een bloemetje en een kaart  met een mooie tekst om de zomer verder mee op te fleuren. De afwezigen op deze avond en de rustende leden worden niet vergeten. Hun attentie wordt bij hen thuis bezorgd.

Een geslaagde avond ter afsluiting van een voor iedereen bijzonder vreemde periode. Hopelijk kunnen we na de vakantie op enige manier weer starten met onze repetities.