Onze jubilarissen, 50 jaar Together

29 december 2021

50 Jaar Together, 7 gouden jubilarissen.

 

Op 29 december 2021 is het precies 50 jaar geleden, dat “Together”, onder de naam “De Walsbergse Zangvereniging” het levenslicht zag. Een mooie gelegenheid voor een feest en om op een of andere wijze het verleden en de toekomstvisie van de vereniging te belichten. Diverse commissies, waarbij alle leden zijn ingezet, zijn in het leven geroepen om van dit jubileum een onvergetelijk jaar te maken. Een feestelijke jubileumdag zit er echter met de huidige coronamaatregelen niet in. Ons streven blijft om in de loop van 2022 een aantal activiteiten doorgang te laten vinden.  Maar niet alleen Together bestaat deze dag 50 jaar. Maar liefst 7 leden vieren deze dag hun 50 jarig jubileum.

Toon van Bussel, Wilma van der Heijden,  Anny Manders, Frits van Montfort, Laura Vissers, Net Manders en Ben Knijnenburg zijn al die jaren het koor trouw gebleven en vieren hun  gouden jubileum.  7 leden die al deze jaren hun muzikaal steentje hebben bijgedragen en nog steeds zeer betrokken zijn. Dit is wel een felicitatie waard.

Omdat 29 december de daadwerkelijke oprichtingsdatum was willen wij die dag voor onze jubilarissen niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Een delegatie van het bestuur ging vanochtend bij alle jubilarissen langs met een mooi boeket.

Zij allen verdienen terecht de waardering van bestuur, leden, dirigent en pianiste van Together  bij dit gouden jubileum.

 

Toon van Bussel

Erevoorzitter. 50 jaar zingt hij de baspartij en maar liefst 29 jaar heeft hij de voorzittershamer gehanteerd. Ook daarna was hij actief in allerlei commissies en organiseert de notencursus.

 

Wilma van der Heijden:

50 jaar houdt zij de sopranen op toon. Daarnaast was en is ze onze creatieve duizendpoot. Bijna 24 jaar als bestuurslid. Het secretariaat had geen geheimen voor haar. Posters, kaarten, programmaboekjes, en uitnodigingen kwamen van haar hand.

 

Anny Manders:

50 jaar een muzikale kracht, een toonvaste alt, maar ook 12 jaar bestuurslid, een tijdlang als vicevoorzitter. Actief in diverse commissies.

 

Laura Vissers:

Als krachtige sopraan al 50 jaar altijd trouw aanwezig. Verzuim komt niet voor in haar systeem. 16 jaar bestuurslid. Ze bouwde vanaf het begin een compleet archief op met een schat aan informatie, van repetities, optredens, folders en uitgevoerd repertoire.

 

Frits van Montfort:

50 jaar een geweldige, toonvaste bas. Als bibliothecaris beheerde hij vele jaren, samen met zijn, enkele jaren geleden overleden echtgenote Annie, de muziekstukken. Zowel op papier als digitaal. Hoeveel uren heeft hij wel niet in Encore, ons digitale oefenprogramma, gestopt.

 

Net Manders:

50 jaar een heldere sopraan, die vaak als solist haar steentje bijdroeg aan onze optredens. Sinds kort rustend lid. De vele commissies binnen de vereniging zijn ook voor haar niet vreemd.

Ben Knijnenburg:

50 jaar  koorlid.  Ook al is hij de laatste jaren niet meer actief als zanger, hij blijft ons altijd trouw volgen als rustend lid. Bij optredens laat hij zelden verstek gaan. In de tijd van zijn actieve lidmaatschap heeft hij naast het zingen ook deel uitgemaakt van diverse commissies.