Zondag 10 juli Together deelnemer aan "Leefstijlmarkt Deurne"

29 juni 2022

Leef! Markt

Op zondag 10 juli organiseert Leef Deurne een leefstijlmarkt genaamd Leef! Markt. Het vindt plaats van 10.00u tot 13.00u in het Cultuurcentrum Deurne en het is speciaal voor volwassenen (en ouderen) die gezonder en vitaler willen worden.

Er zijn steeds meer mensen met een burn-out, overgewicht en ook eenzaamheid komt steeds vaker voor, mede door de coronajaren. Tevens spelen er bij steeds meer mensen vragen over een gezond leven.

Leef! Deurne wil volwassenen (en ouderen) inspireren over de mogelijkheden die er in Deurne zijn voor een gezonde leefstijl. Dit gaan we doen door een Leef! Markt te organiseren in het Cultuurcentrum van Deurne gericht op ontspanning, bewegen en voeding.

Tijdens deze markt maak je kennis met sport- en cultuuraanbieders die aanbod hebben voor volwassenen. Ook kan er kennis gemaakt worden met belangrijke onderwerpen die met gezondheid te maken hebben zoals slaap, voeding en een gezonde leefstijl.  

Hoe ziet dat eruit?


In de grote zaal: 

1. Lezingen: Er zullen twee inspirerende lezingen gegeven worden van 45 minuten:

10:30 tot 11:15:  Diëtiste Lianne Hartman

Werkzaam bij Zorgboog in Balans en een streekziekenhuis gaat graag in op de wetenschappelijke aspecten van de voeding. Tijdens de lezing gaan we in op wat is gezonde voeding? Wat heb je nou per dag allemaal nodig? Ook gaan we verder in op bepaalde hypes en mythes.

11:45 tot 12:30 - Djessy Huiszoon, Inspirator in Levenskunst 

Waar verlang jij naar? Weet jij wat je wilt en leef jij dit ook? Of zijn er vele redenen volgens jou waarom iets niet kan, niet gaat, niet lukt?  We leven ons leven elke dag ongeveer 95% onbewust, anders gezegd; op de automatische piloot, waarbij het leven zo aan ons voorbij gaat. Dit kan absoluut anders! Graag inspireer ik jou om bij jezelf te ontdekken in hoeverre jij 'de teugels' in handen hebt van jouw leven en deel ik 'tools' waarmee je eerste stappen kunt zetten tot het maken van andere keuzes die jouw oneindige mogelijkheden als mens zullen aanspreken. www.djessyhuiszoon.nl

2. Kraampjes: 
Er zullen een aantal kraampjes zijn van verschillende leefstijlaanbieders. Denk hierbij aan beweegaanbieders, kunst- en cultuuraanbieders en diëtisten. Deze partijen kunnen informatie geven over hun diensten en eventueel ook adviezen geven.  

In de kleine zaal: 

Er zullen een aantal workshops worden gegeven van 20 minuten. 

  1. 10:40 tot 11:00: De Geheimen van het Metabolisme plan deel 1- AMES Sport
  2. 12:10 tot 12:30: De Geheimen van het Metabolisme plan deel 2- AMES Sport
  3. 12:40 tot 13:00: Muziek Workshop - Wereldmuziekkoor Makandra

Extra:
Goodiebags: 
De eerste 100 mensen ontvangen een leuke goodiebag